Την οργή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί δεύτερης πριβέ συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου G20 στο Αμβούργο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να γράφει στο Twitter ότι πρόκειται για «fake news», δηλαδή κατασκευασμένη είδηση. 

«Η ψεύτικη είδηση για το μυστικό δείπνο με τον Πούτιν είναι άρρωστα. Όλοι οι ηγέτες της G20, και οι σύζυγοι αυτών, προσκλήθηκαν από την καγκελάριο της Γερμανίας» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος το Twitter, και συνέχισε: «Οι ψεύτικες ειδήσεις γίνονται όλο και πιο ανέντιμες. Ακόμη και ένα δείπνο που διοργανώνεται για τους 20 κορυφαίους ηγέτες στη Γερμανία, παρουσιάζεται ως σατανικό!». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το σούσουρο που δημιουργήθηκε, σε διάψευση προχώρησε την Τρίτη και αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Όπως τόνισε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν απλώς μια «σύντομη συνομιλία» και όχι «δεύτερη συνάντηση». 

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει πως ο Τραμπ και ο Πούτιν είχαν και δεύτερη συνάντηση η οποία δεν είχε γνωστοποιηθεί στα MME, χωρίς να αποκαλύπτει πόσο διάρκεσε η συνάντηση ή τί θέμα συζητήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης