Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που έχουν στήσει τις σκηνές τους στην πλατεία Ταχρίρ στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως περιπολικά της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για πρώτη φορά από τις 23 Νοεμβρίου, εντείνοντας τις ανησυχίες των πολιτών για την ενεργοποίηση στρατιωτικού νόμου προκειμένου να αποτραπούν οι διαδηλώσεις. Ο Mohammed Morsi εμφανίζεται ανυποχώρητος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το προσεχές Σάββατο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο λαός επιθυμεί να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος καταστατικός χάρτης της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε εντολή στις δυνάμεις Ασφαλείας να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να κάνουν χρήση όλων των επιτρεπτών μέσων προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ένοπλοι έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ, οι οποίες και προκάλεσαν μικρή πυρκαγιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οπαδοί της Αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Διαβάστε επίσης:
Αίγυπτος: Καταγγελίες για λογοκρισία στην κρατική τηλεόραση, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012, 05:36
Η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο δίνει τροφή στην street art, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, 10:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης