Την άμεση έναρξη συνομιλιών με την κυβέρνηση ζήτησε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Enrique Capriles, προκειμένου να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.

Η μικρή διαφορά από τον νικητή της εκλογικής διαδικασίας, η αδιάλλακτη στάση της Εθνικής Επιτροπής Εκλογών -η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του αποτελέσματος- και ορισμένες παρατυπίες την ημέρα των εκλογών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ηττημένου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να δεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Όλοι όσοι είναι εδώ, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε έναν διάλογο, έτσι ώστε αυτή η κρίση να επιλυθεί τις επόμενες ώρες», σημείωσε ο Enrique Capriles κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της αντιπολίτευσης στο Καράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ώρες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας έχουν ξεσπάσει αιματηρές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των οπαδών της Αντιπολίτευσης. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη διάρκεια της κινητοποίησης που αμφισβητεί τη νίκη του Nicolas Maduro.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης