Αναταραχή στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 13/8/2016. Αστυνομικός, πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνδρα κατά τη διάρκεια καταδίωξης και λίγο αργότερα, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν άοπλος και ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το περιστατικό ήταν ψευδής, ξέσπασαν βίαια επεισόδια και ακολούθως άγνωστοι έθεσαν φωτιά, σε υποστατικό, δίπλα από βενζινάδικο, που κατεστράφη ολοσχερώς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι το θύμα, 23 ετών, που δεν είχε συμμορφωθεί σε αστυνομική υπόδειξη για έλεγχο, ήταν οπλισμένο. Ακολούθησε καταδίωξη στη βόρεια πλευρά του Μιγουόκι και κάπου εκεί, ένας εκ των αστυνομικών της δύναμης, τον πυροβόλησε αρχικώς στο πόδι και ακολούθως, σύμφωνα με το “NBC”, τον «αποτελείωσε».

Τα επεισόδια έλαβαν εκτεταμένη μορφή με το εξαγριωμένο πλήθος των διαδηλωτών να συγκρούεται με την αστυνομία. Περιπολικά της αστυνομίας έχουν καταστραφεί, κάδοι απορριμμάτων πήραν φωτιά ενώ η κατάσταση δεν έχει ακόμη ηρεμήσει. Μάλιστα σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, υπάρχουν αναφορές και για πυροβολισμούς.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος του Μιλγουόκι Τομ Μπάρετ, έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής για ηρεμία, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη ενώ κατάσταση σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «είναι ακόμη τεταμένη».


Στο μεταξύ, η αρχική εκτίμηση της αστυνομίας έκανε λόγο για περίπου 120 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, με νέες πληροφορίες, από το «CNBC news», να αναφέρουν ότι αρκετές ακόμη ομάδες νεαρών, σπεύδουν προς… ενίσχυση της ομάδος των διαδηλωτών.

Ο άνθρωπος που έχει πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από τους οικείους του  α’ βαθμού, ενώ δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ούτε το όνομα του αστυνομικού που του αφαίρεσε τη ζωή.

Η αστυνομία πάντως εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο νεαρός δράστης που αποπειράθηκε να διαφύγει, έφερε όπλο, που είχε κλαπεί τον περασμένο Μάρτιο. Και σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της αστυνομίας, «δεν είναι καθαρό ακόμη, εάν επιχείρησε να πυροβολήσει τον αστυνομικό ή όχι». Πάντως, ο αστυνομικός στη στολή του, είχε τοποθετημένη κάμερα. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης