Οι Αρχές απομάκρυναν σήμερα περίπου 8.000 κατοίκους από μια βόρεια συνοικία της Βουδαπέστης, μετά τον εντοπισμό βόμβας μισού τόνου που χρονολογείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βόμβα, αμερικανικής κατασκευής, βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη στα βόρεια της Βουδαπέστης, κοντά σε σιδηροδρομική γέφυρα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας. Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας έχουν προγραμματίσει να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό σήμερα νωρίς το απόγευμα. Όλοι όσοι διαμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο αυτό κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και η κυκλοφορία στο ποτάμι θα διακοπεί μέχρι τις 19.00 ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουγγαρία, σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σφυροκοπήθηκε από τις αμερικανικές, βρετανικές και σοβιετικές δυνάμεις στους τελευταίους μήνες του πολέμου. Πολλές οβίδες δεν εξερράγησαν και ανακαλύπτονται συχνά, κυρίως κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών. Από το 2008 οι Αρχές της Βουδαπέστης έχουν προχωρήσει ήδη σε 10 εκκενώσεις συνοικιών.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης