Σε συμφωνία συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή, κατέληξαν οι ενώσεις ταξιδιωτικών γραφείων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και της Κροατίας.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων (UHPA) της Κροατίας επισημαίνεται – μεταξύ άλλων – πως η συμφωνία υπεγράφη στο Βελιγράδι και προβλέπει την έναρξη κοινών δράσεων για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικός άξονας της συνεργασίας των ταξιδιωτικών γραφείων είναι η ανάπτυξη κοινών τουριστικών έργων, με στόχο την πρόσβασή τους σε τρίτες αγορές, αρχικά, στην Ευρώπη.

Επίσης, στόχος της συνεργασίας είναι ο ορισμός «θεματικών ενοτήτων» τουρισμού σε κάθε χώρα, καθώς εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν καθεμίας συμμετέχουσας χώρας, αλλά και του συνόλου της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός κοινού τουριστικού προϊόντος, που θα έχει ως «πυλώνα» τη διασυνοριακή συνεργασία, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη στον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης