Η είδηση ότι το FBI είχε ξανανοίξει την έρευνα για τον ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον, από έναν ιδιωτικό server το περασμένο Σαββατοκύριακο, έδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ μια αναπάντεχη ώθηση πριν από την ψηφοφορία.

Το FBI έλαβε ένταλμα για να ξεκινήσει την αναζήτηση των emails που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ανήκει στην Ούμα Αμπεντίν, μία κορυφαία βοηθό της Χίλαρι Κλίντον, με την υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κας Κλίντον, ξανά στο προσκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φαινόταν πιθανό ότι η Κλίντον θα ολοκλήρωνε την εκστρατεία με απροσδιόριστους ισχυρισμούς να κρέμονται πάνω της. Όμως διατήρησε το προβάδισμα, σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στις RealClearPolitics, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί μέσα σε ένα με δυο ποσοστιαίες μονάδες.

Χθες, πάντως, το FBI ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ποινικά παραπτώματα, κάτι που ελπίζει ότι θα της δώσει την έξτρα ώθηση, στην τελική ευθεία στις πολιτείες swing.

«Πρόκειται για δύο από τους πιο αντιλαϊκούς υποψήφιους στην ιστορία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ». «Και οι δύο είναι τόσο άσχημοι όσο ποτέ κανείς άλλος στο παρελθόν». Το «μη χείρον βέλτιστον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράσεις τέτοιου τύπου, έχουν έρθει στην επιφάνεια, ξανά και ξανά, σε συζητήσεις για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Δηλαδή με λίγα λόγια… οι Αμερικανοί έχουν “πιαστεί” μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Σλόγκαν όπως το «Vote Nobody 2016» έχουν γίνει δημοφιλή στο Facebook και στο Twitter.

Αλλά αυτή η… ρητορική δημιουργεί μια εντελώς ψεύτικη ισοδυναμία μεταξύ των υποψηφίων.

Ενώ η Κλίντον έχει βγει πλέον… στον αφρό από το FBI, για μια ακόμη φορά, συνεχίζει να μαστίζεται από το σκοτεινό φάντασμα της ανεντιμότητας και της διαφθοράς. Κι αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων, που ισχυρίζονται ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την «έκδοση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου», στην πραγματικότητα φαίνεται να γνωρίζουν λίγα πράγματα, για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και το τι πραγματικά συνέβη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δημόσια έγγραφα του FBI, μόλις 0,17% (ή 110 από 62.320) των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πέρασαν από τον ιδιωτικό server Κλίντον, περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες. Και τα 33.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαγράφηκαν; Με αυτά τι γίνεται; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ.

Την ίδια στιγμή που ο Tραμπ από την άλλη, κατηγορεί την Κλίντον ότι έχει επωφεληθεί από ένα “νόθο σύστημα”, ο ίδιος ωφελείται από το στημένο σύστημα.

Ένας άνθρωπος που έχει πει, ότι θα πρέπει αυτός να εκλεγεί και να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων της χώρας του, για να κρατήσει έξω τους Μεξικανούς, που έχουν κατηγορηθεί ότι είναι εγκληματίες και βιαστές… Ένας άνθρωπος που έχει επανειλημμένα αποκαλύψει τη φιλοδοξία του, να απαγορεύσει στα δισεκατομμύρια των αθώων ανθρώπων που επισκέπτονται τη χώρα του, εξαιτίας της πίστης τους, έτσι ανοιχτά, συγχωνεύοντας όλους τους μουσουλμάνους με την τρομοκρατία. Ένας άνθρωπος που έχει πει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κριθούν με βάση την εμφάνισή τους. Ένας άνθρωπος που «αλιεύθηκε» σε μαγνητοταινία να επαίρεται για την αρπαγή των γυναικών»από το «p * ssy»… χωρίς να μπαίνει στον κόπο, να δώσει μία εξήγηση!

Είναι το ίδιο λοιπόν «νόθο σύστημα» που έχει δει μόνο “ένα τεχνικό πρόβλημα, σε ότι αφορά τη διαγραφή 33000 emails από ένα διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης