Με πρόωρες βουλευτικές εκλογές προειδοποιεί ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε περίπτωση κατά την οποία στον β΄ γύρο της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επικρατήσει η υποψήφια του κόμματός του.

Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας Ρούμεν Ράντεφ συγκέντρωσε ποσοστό 25,78% των ψήφων με δεύτερη την υποψήφια του κυβερνητικού κόμματος ΓΚΕΡΜΠ Τσέτσκα Τσάτσεβα, την οποία επέλεξε το 21,91% των ψηφοφόρων που προσήλθαν στην κάλπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι πατριώτες» Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με 15%. Ακολουθούν ο ανεξάρτητος επιχειρηματίας από τη Βάρνα Βεσελίν Μάρεσκι με 10,76%, ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και πρώην πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι με 6,20% και ο υποψήφιος του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου Τράιτσο Τράικοφ με 6,10%

Ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί, εάν η εκλεκτή του κόμματός του δεν ερχόταν πρώτη στην ψηφοφορία του α’ γύρου, πλην όμως σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είπε πως θα το πράξει εάν η Τσατσεβα δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ρευστό το τοπίο της επαναληπτικής εκλογής και οι διεργασίες άρχισαν ήδη στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος καθαρή εικόνα για τις προτιμήσεις των εκλογέων ανάμεσα στους δυο υποψηφίους. Η Βουλγαρία είναι προεδρευομένη δημοκρατία και ο ανώτατος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης