Η Βραζιλία θα εκπαιδεύσει 50.000 αστυνομικούς σε συνεργασία με τις ΗΠΑ ενόψει των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που θα φιλοξενήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια, όπως το Mουντιάλ 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος, Ντίλμα Ρουσέφ.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης ασφαλείας θα τεθεί σε επιφυλακή για το κύπελλο Συνομοσπονδιών στο ποδόσφαιρο το οποίο θα γίνει 15-30 Ιουνίου 2013 και τις Παγκόσμιες Ημέρες Αθλητικής Νεότητας ένα μήνα αργότερα (23-28/7), διοργάνωση στην οποία η Ρουσέφ τόνισε ότι ελπίζει να παραβρεθεί ο διάδοχος του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη Αυγούστου η Βραζιλία είχε εξαγγείλει τα σχέδιά της για την ασφάλεια του μουντιάλ 2014, όπου προβλεπόταν εκτός των 50.000 αστυνομικών να εκπαιδευτούν και 25.000 ιδιωτικοί αστυνομικοί.

«Από το προηγούμενο έτος έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας, Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε το προσωπικό της αστυνομίας και να καταρτιστούν, εκτός της δύναμης των 50.000 αστυνομικών, οι πυροσβέστες και άλλοι επαγγελματίες της δημόσιας ασφάλειας», επεσήμανε η Πρόεδρος της Βραζιλίας.

Όπως εξήγησε η Ντίλμα Ρουσέφ, η στρατηγική των μέτρων ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν τη συνεργασία και του στρατού, θα εφαρμοστούν για να αποφευχθούν τρεις μεγάλες απειλές: Το οργανωμένο έγκλημα, η βία από οργανωμένους οπαδούς και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης