Σοβαρά τραυματίστηκε ο Ιάπωνας φωτορεπόρτερ Yasuyoshi Chiba του γαλλικού πρακτορείου AFP, όταν δέχθηκε χτυπήματα από άνδρες των ΜΑΤ στο Ρίο της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων που προκλήθηκαν στη διαδήλωση για την επίσκεψη του Πάπα στην πόλη.

Ο 42χρονος ρεπόρτερ δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι από τα κλομπ των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ποδοπατήθηκε από αυτούς, οι οποίοι για πολλά μέτρα τον έσερναν στην άσφαλτο χτυπώντας τον ταυτόχρονα με τις ασπίδες τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης οι συμπλοκές μεταξύ εξαγριωμένων πολιτών και δυνάμεων της αστυνομίας ήταν εξαιρετικά έντονες, με τους πρώτους να εκσφενδονίζουν μολότοφ και αντικείμενα και τα ΜΑΤ να κάνουν μεγάλη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αλλά και εκτοξευτήρων νερού.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Κυβερνήτη του Ρίο Sergio Cabral, ο οποίος ενέκρινε δαπάνη της τάξεως των 53 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποδοχή και διαμονή του Πάπα, την ίδια στιγμή που η πλειονότητα των κατοίκων της μεγαλούπολης ζει κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης