Η Βόρεια Κορέα διαμαρτυρήθηκε επισήμως στο Ηνωμένο Βασίλειο για αφίσα σε κομμωτήριο του Λονδίνου, με την οποία σατιρίζεται το κούρεμα του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν Την πληροφορία επιβεβαίωσε το βρετανικό Foreing Office.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ δεν εκτίμησε, όπως φαίνεται, το χιούμορ της διαφήμισης για εκπτώσεις στο M&M Hair Academy στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αφίσα εμφανίζεται μία μεγάλη φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν, με το ιδιαίτερο στυλ της κόμμωσής του το οποίο περιλαμβάνει ξύρισμα στα πλάγια, καθώς και η φράση: «Κακή ημέρα για τα μαλλιά σας; Έκπτωση 15% για όλο τον Απρίλιο».

Η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας επενέβη μετά την επίσκεψη Βορειοκορεατών διπλωματών στο κομμωτήριο, στην οποία ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη, Μόου Νάμπαχ να κατεβάσει την «ασεβή» αφίσα από την βιτρίνα του καταστήματός του.

Εκτός αυτού, η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας δεν περιορίστηκε στην επίσκεψη, αλλά συνέταξε και επίσημη επιστολή προς τις Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το κτήριο της πρεσβείας απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το κομμωτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λονδίνο, από την πλευρά του, εξετάζει ποια θα είναι η επίσημη απάντησή του στο αίτημα της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αφίσα, πάντως, έχει κατέβει ήδη από χθες.

Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης