Tο ενδεχόμενο κάποιας χρηματικής συνεισφοράς της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρησή της, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις αγορές της Ένωσης εξετάζει το Λονδίνο, σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για ζητήματα Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Μετά τα σχόλια του κ. Ντέιβις, η σταθμισμένη, με βάση το εξωτερικό εμπόριο, ισοτιμία της στερλίνας ανήλθε σε υψηλό σχεδόν τριών μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός υπουργός της κυβέρνησης του κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος ερωτήθηκε επανειλημμένα από βουλευτές κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, για την προοπτική η χώρα να πρέπει να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Η αποχώρηση από την Ε.Ε. σημαίνει ότι οι αποφάσεις για το πώς θα ξοδεύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων θα λαμβάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Ερωτηθείς από βουλευτή των κεντροαριστερών Εργατικών εάν η κυβέρνηση θα εξέταζε το ενδεχόμενο «κάποιας συνεισφοράς σε οποιαδήποτε μορφή ή είδος», για πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε., ο κ. Ντέιβις απάντησε καταφατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης