Οι αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ σε μια «ευαίσθητη» περιοχή της Ευρώπης λόγω της πρόσφατης έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία για τη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με υπουργό της πολωνικής κυβέρνησης, τον οποίο επικαλείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Τόμας Σιμόνιακ, ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ, ανέφερε πως στρατιωτικοί υπεύθυνοι εργάζονται ήδη πάνω στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου κατά το οποίο η Πολωνία θα διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο «υπό την αιγίδα των ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής για να ενισχύσουν την παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

«Μιλάμε για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πολωνός υπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τσακ Χέιγκελ, αποφεύγοντας ωστόσο να ζητήσει την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στο πολωνικό έδαφος, ένα αίτημα που έχει διατυπώσει η συντηρητική αντιπολίτευση της χώρας.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν ευκαιρίες για να αναπτύξουμε δυνάμεις εκ περιτροπής, όμως καμια απόφαση δεν έχει ληφθεί και εμείς συνεχίζουμε τις συζητήσεις» είχε απαντήσει από τη μεριά του ο Χέιγκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης