Σε 82 ανέρχονται οι νεκροί και σε 160 οι τραυματίες από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία, την ώρα που στο κτήριο ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες φοιτητές για τις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου που προκάλεσε θύματα», επιρρίπτοντας άμεσα την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στους αντικαθεστωτικούς. Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, μιλούν για αεροπορικό βομβαρδισμό. «Ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος των φοιτητών μας κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων ανέρχεται προς το παρόν στους 82 νεκρούς και περισσότερους από 160 τραυματίες» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Μοχάμαντ Ουάχιντ Άκαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας γιατρός από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του προξενείου της στο Χαλέπι μετά τις δύο εκρήξεις που σκόρπισαν τον θάνατο στο πανεπιστήμιο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το πανεπιστήμιο ελέγχεται από τον κυβερνητικό στρατό. Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο ανάμεσα σε συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί. Οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, πως επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ στρατιωτική πηγή διαβεβαιώνει πως επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες, αστόχησε και έπεσε στο πανεπιστήμιο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Από το Παρατηρητήριο έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε άλλες συγκρούσεις στη Συρία. Τουλάχιστον 10 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στη Χούλα, στην Κεντρική Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης