Δημοσία δαπάνη στο Λούισβιλ του Κεντάκι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο αθλητικό κέντρο «KFC Yum!» η ανοιχτή κηδεία του Μοχάμετ Άλι, του διάσημου πυγμάχου που έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου, σε ηλικία 74 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ήταν διαθρησκευτική αλλά με επικεφαλής έναν ιμάμη, ενώ την παρακολούθησαν 30.000 άνθρωποι που θέλησαν να πουν το ύστατο χαίρε στον μεγάλο αγωνιστή της ζωής και των ρινγκ. Προηγήθηκε μια κλειστή τελετή για την οικογένεια.

Η νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του θρύλο της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι ξεκίνησε την τελευταία της διαδρομή, μήκους 30 χιλιομέτρων λίγο πριν τις 19.00 (ώρα Ελλάδας). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις περίπου 20 λιμουζίνες που συνοδεύουν τη νεκροφόρα επέβαιναν τα πολλά παιδιά και τα εγγόνια που απέκτησε ο Άλι καθώς και οι διασημότητες που επιλέχθηκαν για να μεταφέρουν το φέρετρό του. Μεταξύ αυτών είναι ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ και οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές της πυγμαίας, Λένοξ Λιούις και Μάικ Τάισον.

Τα δωρεάν εισιτήρια για τη νεκρώσιμη ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο χωρητικότητας 18.000 ατόμων εξαντλήθηκαν μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Οι οργανωτές ανακοίνωσαν ότι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα παραστούν στην τελετή θα είναι και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ενώ ο τούρκος πρόεδρος δεν ήταν τελικά παρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα παρέστη στην κηδεία, καθώς θα παρευρίσκεται στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του, Μάλια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό πυγμάχο, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του για φυλετική δικαιοσύνη και θρησκευτική ανεκτικότητα «συγκλόνισε την υφήλιο» και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Κάσιους Κλέι. Οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ, λουλούδια και μπαλόνια, φώναζαν ρυθμικά «Άλι, Άλι».

Την Πέμπτη τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του Αλι, στη μουσουλμανική κηδεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης