Ανοικτό «παράθυρο» για την έξοδο της Ισπανίας μέσα στο 2013 από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα της, άφησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Olli Rehn.

«Η Ισπανία έχει μια πολύ καλή πιθανότητα να βγει από το πρόγραμμα αυτό περί τα τέλη του έτους, χωρίς να υπάρξει μια συμπληρωματική ρύθμιση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ανάταξη της υγείας και της ανθεκτικότητας του ισπανικού τραπεζικού τομέα και άρα του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θεμέλιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», εξήγησε από την Ιταλία όπου βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο 2012 η Ισπανία έλαβε περίπου 40 δισ. ευρώ, τα οποία χρησιμοποίησε για τη διάσωση των τραπεζών της μετά τη «φούσκα» στην αγορά ακινήτων. Ενδεχόμενη εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος θα ανοίξει τον δρόμο, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων, για την παροχή «ζεστού» χρήματος στις επιχειρήσεις της χώρας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους δείκτες της ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης