«Η τρομοκρατική Οργάνωση των Φετουλαχιστών (FETÖ) ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης».

Την είδηση προβάλλει ο τουρκικός Τύπος, αναφέροντας ότι αυτήν την «προειδοποίηση» την έκανε ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ε.Ε. Ömer Çelik στους Έλληνες αξιωματούχους κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζουμε πως έχουν αρχίσει δραστηριότητα να διαιρέσουν την ”τουρκική” -όπως την αποκάλεσε – κοινότητα στη Δυτική Θράκη. Μερικά από τα μέλη της FETÖ έχουν ήδη αρχίσει διαφόρων ειδών δραστηριότητες. Την πληροφορία έχω από φίλους και θα επιμείνουμε στο ζήτημα λόγω ιδιαίτερης ευαισθησίας στο θέμα αυτό» δήλωσε ο Çelik στους δημοσιογράφους στην Αθήνα.

«Ίσως αποπειραθούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στη Δυτική Θράκη, για να προκαλέσουν αναταραχή ανάμεσα στους συμπατριώτες και την κοινότητά μας» πρόσθεσε -επί λέξει- ο Τούρκος υπουργός.

Παράλληλα, είπε ότι στις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους τούς πληροφόρησε για τις δραστηριότητες της FETÖ στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου φτάνουν μέσω Τουρκίας και Βουλγαρίας, προκαλώντας ανησυχία στις τουρκικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε την αίσθηση ότι έχουν αρχίσει δραστηριότητες στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές περιοχές, αλλά ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου περνούν και μέσω Βουλγαρίας αλλά κυρίως από την Τουρκία» τόνισε.

«Η ΜΙΤ δεν έδινε πληροφορίες για το Κίνημα του Γκιουλέν» καταγγέλλει Τούρκος στρατηγός



Τα μέλη του κινήματος του ιμάμη Φετουλά Γκιουλέν είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν στο τουρκικό στράτευμα, κυρίως λόγω της έλλειψης πληροφοριών από την τουρκική αντικατασκοπεία (MİT), σύμφωνα με δήλωση του πρώην αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού İlker Başbuğ.

Την περίοδο από το 2002 έως το 2010 δεν είχαμε λάβει από τη ΜΙΤ ούτε μία αναφορά για δραστηριότητα του κινήματος Γκιουλέν στους κόλπους του τουρκικού στρατού, είπε ο Τούρκος απόστρατος στρατηγός ενημερώνοντας επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης