Η γευσιγνώστρια, σεφ και παρουσιάστρια της εκπομπής «Σεφ στον αέρα» Ελένη Ψυχούλη μίλησε για τη ζωή, τη δουλειά, τους έρωτες και τις εμπειρίες της.

Πώς ήταν ως παιδί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν αρρωστημένα ντροπαλή και εσωστρεφής. Οι άνθρωποι με τρόμαζαν, το χειρότερό μου ήταν όταν μου απηύθυναν τον λόγο. Ίσως γιατί ήμουν πάντα το πιο κοντό παιδί στην τάξη και το πιο μαζεμένο, ίσως γιατί η επαρχία τότε ήταν σαν ένα μελαγχολικό κουτί. Από την εφηβεία και μετά, όμως, αποφάσισα να συναντήσω τους ανθρώπους. Να συναντηθώ με την υπερκοινωνικότητα που με χαρακτηρίζει ως τώρα. Ποτέ ως παιδί δεν ονειρεύτηκα κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήθελα να φύγω από τον Βόλο και να κυνηγήσω την τύχη μου στον κόσμο. Πάντα, όμως, μέσα μου ήξερα ότι θα διαπρέψω σε ό,τι κι αν κάνω. Στον εαυτό μου ποτέ δεν επέτρεψα την αποτυχία. Το μυστικό; Σκληρή δουλειά και ολοκληρωτική αφοσίωση».

Όσον αφορά στις καταχρήσεις, στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά ανέφερε: «Ενώ σε πολλές φάσεις της ζωής μου οι περισσότεροι κοντινοί μου άνθρωποι ήταν εξαρτημένοι σε κάτι, εγώ δεν κόλλησα ποτέ σε τίποτα. Δοκίμασα τα πάντα από μία φορά, μόνο για την εμπειρία. Η εξάρτηση δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου, όπως και οτιδήποτε σε ακινητοποιεί και σου αφαιρεί τη δυνατότητα της απόλυτης ελευθερίας, που εγώ χρειάζομαι περισσότερο κι από το οξυγόνο. Εξάλλου, πιστεύω πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος από μόνος του μπορεί να δημιουργήσει το εφέ οποιουδήποτε ναρκωτικού, με τον πιο υγιή τρόπο».

Αναφορικά με τις προσωπικές σχέσεις στη ζωή της και τον έρωτα δήλωσε: «Τρελαίνομαι να κάνω καινούργιους φίλους, νέους συνεργάτες, να εμπλουτίζω την καθημερινότητά μου με ολόφρεσκες παρουσίες που μου μαθαίνουν πράγματα και κινητοποιούν τον εγκέφαλό μου. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγάλω από τη ζωή μου μια φιλία που δεν λειτουργεί πια. Στη ζωή δεν μπορεί να είσαι μόνο νικητής και πρέπει να αποδέχεσαι στωικά το γεγονός πως σε κάτι δεν έχεις ταλέντο. Είμαι χορτασμένη από μοιραία πάθη, αλλά δεν έχω βιώσει ποτέ την εμπειρία της αληθινής αγάπης, που μεταλλάσσεται και εξελίσσεται μέσα στα χρόνια, που βαθαίνει και γίνεται σχέση ζωής. Με συγκινούν βαθύτατα τα παλιά ζευγάρια που κρατιούνται από το χέρι στα βαθιά γεράματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι της αρέσει να μαγειρεύει;

«Μαγειρεύω εύκολα και μόνον ελληνικά φαγητά, άλλοτε εντελώς παραδοσιακά, άλλοτε με ένα μικρό twist. Θεωρώ ότι μόνον την κουζίνα της πατρίδας σου μπορείς να μαγειρέψεις ιδανικά, απλά και μόνο γιατί έχεις πολλές αναφορές. Πώς να μαγειρέψω καλό κινέζικο γλυκόξινο, όταν δεν έχω πάει στην Κίνα και δεν το έχω φάει σε χίλιες εκδοχές στον τόπο του;».

Πηγή: «Down Town» Κύπρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης