Η Εριέττα Κούρκουλου, κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, έδωσε την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη στο Fthis.

Η Εριέττα, πριν κλείσει τα 18, ίδρυσε τον δικό της σύλλογο προστασίας αδέσποτων ζώων, το «Save a greek stray».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αδέσποτα βοηθούσα από την ηλικία που άρχισα να καταλαβαίνω την έννοια “αδέσποτο”. Κάποια στιγμή, αφού ο αριθμός των ζώων ήταν πια πολύ μεγάλος για να μένουν όλα στο σπίτι μου, έπρεπε να βρω έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει όσα ζώα είχαν ανάγκη. Η οικογένειά μου, παρόλο που δεν ήταν τόσο φιλόζωη όσο ήμουν εγώ, με στήριξε πολύ» αναφέρει.

Η ίδια δηλώνει πως δεν νιώθει πρότυπο.

«Δεν αισθάνομαι πρότυπο για κανέναν και ούτε θα μου άρεσε να έχω τέτοια ευθύνη. Πρότυπο ήταν ο πατέρας και ο παππούς μου, που άρχισαν από το μηδέν. Εγώ, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν θα έχω ποτέ αυτήν την ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω, παρ’ όλα αυτά, ότι όσον αφορά στον χαρακτήρα μου σε σχέση με άλλα παιδιά με την ίδια οικονομική άνεση προσπαθώ να μην προκαλώ ποτέ και να είμαι πάντα προσγειωμένη, όπως απαιτούσαν άλλωστε πάντα και οι γονείς μου. Δεν διαφοροποιώ τον εαυτό μου από κανένα παιδί της ηλικίας μου» υποστηρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ότι καμιά φορά το όνομά μου έχει ως συνέπεια να είμαι στα περιοδικά δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσει να βγαίνουν τα προσωπικά μου στη δημοσιότητα, γιατί δεν κάνω τίποτα διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο, και τα προσωπικά μου θα ήθελα να παραμένουν προσωπικά» λέει και συμπληρώνει:

«Αυτό που μικρή με προβλημάτιζε ήταν οι χυδαιότητες που έλεγαν για εμένα, όταν ήμουν ακόμα παιδί, λόγω των χρημάτων που έτυχε να έχει η οικογένειά μου, χωρίς να με ξέρουν. Πολλοί ξεχνούσαν ότι το πού γεννιέσαι δεν το επιλέγεις, αλλά θα ήταν λάθος να ντρέπομαι για το όνομά μου από τη στιγμή που κάποιος δούλεψε σκληρά για να έχω αυτά που έχω και τυχαίνει να έχω και γονείς που τους σέβομαι και τους εκτιμώ όσο τίποτα».

Επιμέλεια: Τέλης Αλεξανδρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης