Tην περασμένη Τρίτη υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ο νόμος που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων. Όπως ήταν φυσικό, το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους φιλόζωους και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 266 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 20 αποχές, προβλέπει «ευθανασία» στα αδέσποτα αν δεν τα ζητήσει κάποιος εντός 14 ημερών από τη σύλληψή τους. Έξω από το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ήταν ο θάνατος ενός παιδιού, το οποίο δάγκωσαν σκύλοι κοντά σε ένα πάρκο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Στο Βουκουρέστι εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 40.000 αδέσποτα σκυλιά και το ζήτημα αποτελεί διαχρονικά θέμα αντιπαράθεσης στη Ρουμανία.

Η Εριέττα Κούρκουλου που έχει δείξει την αγάπη της για τα ζώα και που έχει δημιουργήσει τον φιλοζωικό οργανισμό «Save a Greek Stray«, φυσικά προσπαθεί να δώσει τον δικό της αγώνα για όλα αυτά τα αδέσποτα.

Μόλις το έμαθε η Εριέττα εξοργισμένη έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook: «Στα σιχαμένα αυτά όντα στην Ρουμανία που αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και τα οποία πήραν την απόφαση για την σφαγή των αδέσποτων ζώων της χώρας, έχω να πω ότι δεν θα περάσει έτσι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης