Από τον Πέτρο Στεργίου

Η πρόσκληση για εμφάνιση της Καίτης Γαρμπή σε κινηματογραφική αίθουσα μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Αν και ποτέ δεν υπήρξα από τους φανατικούς θαυμαστές της, δεν θα μπορούσα να αγνοήσω το γεγονός ότι έχει χαράξει μια πορεία με επιτυχίες, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και ένα κοινό που την ακολουθεί πιστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με όλα τα απαραίτητα για να πας σινεμά, ποπ κορν και αναψυκτικό, χθες βράδυ πήρα τη θέση μου στην κινηματογραφική αίθουσα του «Odeon Kosmopolis», όπου θα εμφανίζεται η Καίτη Γαρμπή για τα προσεχή πέντε Σαββατοκύριακα.

Avant-première λοιπόν, για την Καίτη Γαρμπή στο σινεμά. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά αυτό που είδα με εξέπληξε ευχάριστα. Σε μια Ελλάδα που αγκομαχεί και οι περισσότεροι, ακόμα και οι καλλιτέχνες, απλά γκρινιάζουν, η Καίτη πήρε ρίσκο και μάλλον κέρδισε.

Χωρίς γαρύφαλλα, χωρίς πρώτα τραπέζια, χωρίς μετρ, χωρίς μπαλέτα. Με πολύ έξυπνα γυρισμένα πλάνα να προβάλλονται στην οθόνη, απολαμβάνεις την Καίτη Γαρμπή, τραγουδίστρια. Με πενταμελή ορχήστρα και ένα μπουζούκι στο δεύτερο μέρος, (ναι, έχει και διάλειμμα), η Καίτη Γαρμπή παρουσίασε γνωστές επιτυχίες της και νέα τραγούδια. Μας έδωσε και μια γεύση από την επερχόμενη ιταλική δισκογραφική της δουλειά. Τέλος, ερμήνευσε αγαπημένα και κλασσικά τραγούδια από τον αθάνατο ελληνικό κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις και οι επιτυχίες της ήταν ελάχιστες και θα έλεγα ότι η επιστροφή της είναι πετυχημένη. Δεν είναι από τους ανθρώπους που το βάζει κάτω και πάντα πειραματίζεται, ρισκάρει και πρωτοτυπεί. Η Καίτη Γαρμπή, χθες μου θύμισε τον φοίνικα, που ξαναγεννιέται από την τέφρα του. Οι θαυμαστές της, θα την λατρέψουν και οι υπόλοιποι θα ζήσουν μια ευχάριστη μουσική εμπειρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης