Ο θρύλος του φολκ ροκ Paul Simon θα κάνει μια νέα περιοδεία του στις ΗΠΑ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση της βιοποικιλότητας μετά τους φόβους για εξαφάνιση των ειδών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα για το περιβάλλον Mongabay.

Ο 75χρονος τραγουδιστής και συνθέτης δήλωσε ότι όλα τα έσοδα της περιοδείας κατά την οποία θα δώσει 17 συναυλίες θα δοθούν στο E.O. Wilson Biodiversity Foundation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδρυμα για τη βιοποικιλότητα που φέρει το όνομα του Έντουαρντ Όσμπορν Γουίλσον, φημισμένου επιστήμονα του Χάρβαρντ για τα μυρμήγκια, υποστηρίζει εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για τη βιοποικιλότητα και τις ζωές που συνδέονται στενά με διάφορα είδη του πλανήτη.

Ο Γουίλσον δηλώνει ότι ο πλανήτης διανύει την έκτη μεγάλη εξαφάνιση ειδών: η καταστροφή των τροπικών δασών, η κλιματική αλλαγή και άλλες ανθρώπινες ενέργειες προκαλούν την εξαφάνιση των ειδών σε ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό.

Ο Paul Simon αναφέρει ότι συνάντησε τον Γουίλσον το 2007 και έμεινε κατάπληκτος όταν του είπε ότι «η γη είναι ένα κόσμημα αλλά οδεύει προς εξαφάνιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης