O Πάνος Καλίδης γεννήθηκε πριν από 33 χρόνια σε ένα μικρό χωριουδάκι, τη Νέα Σεβάστεια Δράμας. Μολονότι τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ήταν φτωχικά, ήταν γεμάτα με παιχνίδι και όμορφες εικόνες, οι οποίες μένουν χαραγμένες στο μυαλό του.

Μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή οικογένεια, όπου ο πατέρας του τραγουδούσε ποντιακά. Το όνειρό του ήταν να μάθει να παίζει ποντιακή λύρα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο από μικρή ηλικία ο πατέρας του τον έστειλε σε δάσκαλο. Παίζοντας λύρα και τραγουδώντας παραδοσιακά και ποντιακά τραγούδια, ο Πάνος πήρε τις αποφάσεις του και τον δρόμο του. Όλοι του έλεγαν ότι έχει ταλέντο και στο πέρασμα των χρόνων το συνειδητοποίησε και ο ίδιος. Το μόνο που του έλειπε για να ξεκινήσει να τραγουδάει επαγγελματικά στα νυχτερινά κέντρα και τις μεγάλες πίστες που ονειρευόταν ήταν να δημιουργήσει και λαϊκό ρεπερτόριο. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάνος Καλίδης έχει παραδεχθεί σε παλαιότερες συνεντεύξεις του πως ήταν κακός μαθητής, ενώ εργάστηκε ως σερβιτόρος, ως ζαχαροπλάστης, ως οικοδόμος, ακόμα και ως αγρότης, μέχρι να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης