Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου του 2012 κυκλοφόρησαν, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη φωτογραφία, με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» 2 Cd του Λευτέρη Πανταζή, ένα «live» και ένα πολυδιαφημισμένο με 4 ακυκλοφόρητα, όπως τα βάφτισαν, τραγούδια. Το ένα από αυτά, με τίτλο «Δεν υπάρχει το μωρό», το όποιο προβλήθηκε ως το «σουξέ» του άλμπουμ, όχι μόνο δεν ήταν ακυκλοφόρητο, αλλά ήταν κυριολεκτικά «δεύτερο χέρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Την άνοιξη του 201, ένας νέος δημιουργός, ο Χρήστος Αναστασίου, ζήτησε από κοινό γνωστό να του γνωρίσει τον ανερχόμενο τότε τραγουδιστή Βαγγέλη Πανάτο, για να του προτείνει να ερμηνεύσει το εν λόγω κομμάτι, πιστεύοντας πως η λαϊκή φωνή του θα αναδείκνυε το τραγούδι. Πράγματι, ο τραγουδιστής συμφώνησε και ο δημιουργός τού πρότεινε να κάνει την εγγραφή στο στούντιο με το οποίο συνεργαζόταν έναντι ενός ποσού που θα κατέβαλε ο τραγουδιστής στον δημιουργό.

Ο τραγουδιστής πλήρωσε τον δημιουργό, ο οποίος του παρέδωσε την ολοκληρωμένη παραγωγή προς προώθηση και διανομή. Ο ίδιος ο Αναστασίου ενθουσιασμένος έφτιαξε το video clip του τραγουδιού και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες να παιχτεί το τραγούδι σε πρώτη μετάδοση από μεγάλο ραδιόφωνο της Αθήνας και να εμφανιστεί μαζί με τον τραγουδιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως και έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν όμως ο δημιουργός οσμίστηκε ότι ο τραγουδιστής άρχισε να έχει μια ανοδική πορεία, ξεκίνησε να έχει αξιώσεις από εκείνον… Αρχικά, μεταξύ αστείου και σοβαρού έλεγε και ξανάλεγε στον τραγουδιστή ότι πολύ φθηνά πλήρωσε για «το μωρό» και έπρεπε να πληρωθεί περισσότερα, μετά τηλεφωνούσε συχνά πυκνά και ζητούσε αναλυτική λίστα για το πού εμφανίστηκε ο Πανάτος και σε ποια μαγαζιά ακούστηκε το τραγούδι. Πιεστικά άρχισε να πηγαίνει στους χώρους όπου εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης και να ζητεί ποσοστό από το νυχτοκάματο! Φυσικά, ο τραγουδιστής αγανάκτησε και λογοφέρανε.

Λίγο καιρό μετά, ο δημιουργός επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη και του είπε ότι θα κατέβαζε το video clip από το Διαδίκτυο, για να του κάνει κάποια επεξεργασία βελτίωσης. Πράγματι το κατέβασε και ύστερα από λίγους μήνες ο τραγουδιστής όπως και πολλοί άλλοι που είχαν ακούσει το εν λόγω κομμάτι 1,5 χρόνο πριν είδαν έκπληκτοι «το μωρό» να το ερμηνεύει ο Λευτέρης Πανταζής ως ολοκαίνουργιο και ακυκλοφόρητο τραγούδι.

Πριν από τις 24/11, συνεργάτες του κυρίου Πανάτου επικοινώνησαν με τον υπεύθυνο κυκλοφορίας της εφημερίδας και τον ενημέρωσαν σχετικά αποστέλλοντάς του αφίσες, φωτογραφίες και βίντεο από τη δημόσια προβολή του τραγουδιού από το 2011.

Ο υπεύθυνος έριξε τις ευθύνες στον κύριο Πανταζή που δεν ήξερε ότι έλεγε «επανεκτέλεση».

Ο κύριος Πανταζής επέρριψε τις ευθύνες στον κύριο Αναστασίου που τον «κορόιδεψε» και τελικά οι υπεύθυνοι της εφημερίδας ζήτησαν από τον Πανάτο να μην κάνει ασφαλιστικά μέτρα (ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις) και μπλοκάρει η κυκλοφορία του CD, γιατί αυτό θα ήταν μεγάλη ζημιά για την εφημερίδα και θα εξέθετε και τον Λευτέρη Πανταζή.

Του υποσχέθηκαν πως μετά την κυκλοφορία θα αποκαθιστούσαν την αλήθεια με ένα άρθρο που θα ανέφερε ότι πράγματι η πρώτη εκτέλεση ανήκει στον Βαγέλη Πανάτο και για το «λάθος» αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο δημιουργός Χρήστος Αναστασίου.

Ο Πανάτος από τη μεριά του, αναγνωρίζοντας ότι ο Πανταζής εξαπατήθηκε από τον δημιουργό, που δεν του αποκάλυψε ότι παίρνει «δεύτερο χέρι», και σεβόμενος φυσικά την καλλιτεχνική πορεία του Πανταζή, υποχώρησε, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνει κανονικά, το αγοραστικό κοινό της εφημερίδας καθώς και οι θαυμαστές του Πανταζή να δώσουν περίπου 4 ευρώ για να αγοράσουν «τα 4 ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» που τελικά είναι 3 και έπειτα από 20 μέρες να μην έχουν ακόμα αποκαταστήσει την αλήθεια.

ΠΗΓΗ: newslinegr.blogspot.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης