Συνέντευξη στην Αγγελική Στόγια

Ο Όθωνας Μεταξάς λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του στην παράσταση «Η κυρία της νύχτας» στο θέατρο Κιβωτός, ανοίγει την καρδιά του και μιλά για όλα στο govastileto.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το διάστημα σε πετυχαίνουμε να φανταστώ εν μέσω προβών για την παράσταση «Η κυρία της Νύχτας» του Γιάννη Μαρή σε σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα, που θα ανέβει προσεχώς στο θέατρο «Κιβωτός». Μίλησέ μας γι’αυτή την παράσταση και τον ρόλο σου.

Η «Κυρία της νύχτας» είναι το μόνο στην ουσία ερωτικό μυθιστόρημα που έχει γράψει ο Γιάννης Μαρής και όχι αμιγώς αστυνομικό. Περιγράφει την ανάγκη για εκδίκηση μιας γυναίκας, της Λιάνας Περέζ, όσων ευθύνονται για τον θάνατο του πατέρα της. Εγώ στην παράσταση υποδύομαι τον Γιάννη Μαρή, που γράφει-αφηγείται την ιστορία στο κοινό και κάποιες φορές έχει ενεργή συμμετοχή στη εξέλιξη της. Εκεί έγκειται και η δυσκολία του ρόλου. Απ΄ τη μια η απεύθυνση στο κοινό και απ’ την άλλη, η ταύτιση με τους ήρωες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς είναι να συνεργάζεσαι πάλι με τη Λίνα Σακκά;

Είναι τύχη και χαρά να συνεργάζεσαι κατ’ επανάληψη με ανθρώπους που εκτιμάς και αγαπάς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη Λίνα.

Το όνειρό σου θεατρικά αλήθεια, το έχεις πετύχει; Υπάρχει κάποιος ρόλος θέλω να πω που θέλεις όσο τίποτε άλλο να κάνεις στο θέατρο;

Όσα πράγματα και να κάνεις στο θέατρο, πάντα κάτι θα σου λείπει που δεν το ‘χεις κάνει! Ρόλοι που θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω είναι…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης