Η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, διάσημοι Έλληνες που πέρασαν καρκίνο και βγήκαν νικητές μίλησαν για αυτό και έδωσαν τη δική τους συμβουλή…

Σπύρος Παπαδόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος φάνηκε δυνατός μπροστά στη θλιβερή διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο στο νεφρό, αφού είχε ήδη νιώσει πως είναι να βρίσκεσαι ένα βήμα πριν το θάνατο.

«Είχα δύο τροχαία με τη μηχανή και ήμουν σίγουρος ότι θα πεθάνω. Είμαι τρομερά προετοιμασμένος και για τα καλύτερα και για τα χειρότερα. Κι ο γιος μου είναι σαν κι εμένα» είπε ο παρουσιαστής σε μια κατάθεση ψυχής. «Μου είπαν ότι έχω καρκίνο και θα κάνουμε εξέταση για να δουν πόσο χρόνο ζωής έχω, αλλά δεν φοβήθηκα. Οι γιατροί δεν το πιστεύανε, νόμιζαν ότι υποκρίνομαι. Έχω μάθει να είμαι έτοιμος για όλα. Ο φόβος και η κατήφεια κάνει πολύ κακό στην υγεία. Η γενναιότητα και η ψυχραιμία σε βοηθάει πολύ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γωγώ Μαστροκώστα

Τρεις μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της, πριν καν προλάβει να χαρεί τη μητρότητα και να απολαύσει τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής της, η Γωγώ Μαστροκώστα ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού. Το παιδάκι της και ο σύζυγός της, Τραϊανός Δέλλας, που δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της, ήταν η δύναμή της για να βγει νικήτρια από τον αγώνα αυτό. «Η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου ήταν όταν με πήραν από μια εταιρεία τηλεφωνίας για μια προσφορά. Η κυρία που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, μόλις με αναγνώρισε, άρχισε να με ευχαριστεί, γιατί ακούγοντάς με, πήγε και έκανε μαστογραφία, εντοπίζοντας εγκαίρως κάτι στο στήθος της. Το έκανα, λοιπόν, για την ευαισθητοποίηση των γυναικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης