Η Πέγκυ Ζήνα που αυτό το διάστημα συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία με τον Κώστα Χατζή σε πρόσφατη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά μίλησε μεταξύ άλλων για το πώς είναι η ίδια ως μαμά, ποιο είναι το ελάττωμά της και πώς βλέπει το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθάνεστε πως οι σύγχρονες Ελληνίδες μαμάδες «κρεμιούνται» ίσως υπερβολικά από τα παιδιά;

Ναι, ειδικά όσες έχουν μόνο ένα παιδί. Αλλά, αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στην αδιαφορία και στο να είμαι «από πάνω», προτιμώ το δεύτερο. Προσπαθώ να μην είμαι υπερπροστατευτική, δεν το καταφέρνω πάντα. Πάντως, έχω καταφέρει η κόρη μου να είναι ανεξάρτητη, στα 3,5 χρόνια της, και πολύ κοινωνική. Δεν είναι κρεμασμένη από τη φούστα μου. Χρειάζεται πολλή αγάπη και ασφάλεια από τους γονείς για να πορευτεί ένα παιδί.

Η μητρότητα είχε εκπλήξεις για εσάς;

Δεν είχα φανταστεί πως όλος κόσμος σου γίνεται αυτό το πλάσμα. Αν δεν γίνεις μαμά, αυτό δεν το καταλαβαίνεις. Υπάρχουν, βέβαια, και άνθρωποι που δεν είναι γεννημένοι για γονείς – σέβομαι πολύ αυτούς που το καταλαβαίνουν και δεν γίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας σε κάποιον που δεν σας ξέρει;

Είμαι ονειροπόλα, θέλω να ζω σε άλλο κόσμο. Ισως τα τελευταία τρία χρόνια έχω προσγειωθεί, λόγω της μητρότητας. Θα περιέγραφα τον εαυτό μου και ως ακίνδυνο άνθρωπο…

Τι εννοείτε;

Δεν έχει κάποιος να φοβηθεί κάτι από μένα. Δεν μπορώ να έχω άσχημες σχέσεις – ακόμα και όταν είμαι πληγωμένη, δεν έχω εκδικητικά και μαύρα συναισθήματα, δεν σκέφτομαι αρνητικά για τους άλλους, πιστεύω πως είναι όλο αυτό καρμικό και γυρίζει πίσω… Είμαι της συγχώρεσης, ακόμα και των μεγαλύτερων εχθρών μου – θέλω να είναι μακριά μου, αλλά πολύ καλά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης