Το Pirelli Calendar 2016 θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο την ερχόμενη Δευτέρα (30/11) και αναμένεται ως συνήθως να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας…

Στις σελίδες του διάσημου ημερολογίου έχουν ποζάρει κορυφαία μοντέλα, ενώ φημισμένοι φωτογράφοι έχουν αποτυπώσει τον αισθησιασμό και τον ερωτισμό, ο καθένας με τον δικό του τρόπο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το ημερολόγιο Pirelli για το έτος 2016, δεν θα είναι όπως το έχουμε συνηθίσει. Αυτή τη φορά, αντί για σέξι κορίτσια, το κόνσεπτ είναι άλλο: φιλοξενούνται πορτραίτα 13 επιτυχημένων γυναικών από μια σειρά από πεδία δράσης, έτσι όπως φωτογραφήθηκαν από μια θρυλική φωτογράφο.

 Η Annie Leibovitz, βάζει στο φακό γυναίκες όπως Yoko Ono, Patti Smith, Serena Williams, Fran Lebowitz, Amy Schumer, Tavi Gevinson, Ava DuVernay, Natalia Vodianova, Agnes Gund, Kathleen Kennedy, Mellody Hobson, Shirin Neshat, και Yao Chen. 

Η Annie Leibovitz, εξηγεί την φιλοσοφία του Pirelli Calendar 2016:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προβληματίστηκα για τους ρόλους που διαδραματίζουν οι γυναίκες, γυναίκες που έχουν επιτύχει κάτι. Ήθελα να κάνω ένα σύνολο από κλασσικά πορτρέτα. Θεωρώ ότι οι γυναίκες μπορούν δείχνουν δυναμικές, αλλά “φυσικές” και αποφάσισα να κρατήσω μια απλή διαδικασία φωτογράφησης στο στούντιο. Το ημερολόγιο είναι τόσο διαφορετικό. Είναι μια αλλαγή πλεύσης. Η βασική μου ιδέα ήταν να μην υπάρξει καμία επεξεργασία στις εικόνες και αποτυπώσω το ξεχωριστό βλέμμα των μοντέλων μέσα από το φακό».


Δείτε το βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφισης:

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης