Στην Κύπρο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Miuccia Prada, εγγονή του Mario Prada που ανέλαβε την εταιρία του παππού της το 1978. Η γνωστή ως «Σιδηρά Κυρία» του οίκου Prada, βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάφου.

Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της η έμπνευσή της πηγάζει από την εμμονή της με την εικόνα της ασχήμιας: «Είναι ελκυστική, συναρπαστική. Ίσως επειδή είναι νεότερη από την ομορφιά. Η διερεύνηση της ασχήμιας είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, για μένα, από την bourgeois ιδέα της ομορφιάς. Γιατί; Γιατί η ασχήμια είναι πιο ανθρώπινη. Αλλά ναι, όταν ξεκίνησα στον χώρο της μόδας, δέχτηκα επικρίσεις για την προώθηση του trash και του άσχημου στοιχείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Miuccia γεννήθηκε τον Μάιο του 1949 στο Μιλάνο, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, έκανε επιτυχία ως μίμος και υπήρξε ενεργό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος αλλά και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Τρεις δεκαετίες μετά, κληρονόμησε το οίκο «Prada» από τον παππού της. Παρέα με τον άντρα της Patricio Bertelli, κατάφερε να επεκτείνει και διεθνώς τη φήμη του ιταλικού οίκου.

Πηγή: philenews.com
Πηγή: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης