Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά για μια συγκεκριμένη παραγωγή κερασιών με την εμπορική ονομασία «Glamour» σε ισπανικά θερμοκήπια, των οποίων η τιμή μοιάζει με την τιμή του χρυσού, αφού φθάνει σήμερα μέχρι και τα 110 ευρώ το κιλό!

Η παραγωγή αυτή ξεκίνησε πειραματικά το 2002 και μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία καθιερώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές και στις αγορές σε τρίτες χώρες ως το πιο ακριβό εμπορικό σήμα, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά στα κεράσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πατέντα καθιέρωσε ο διευθυντής της εταιρείας Sat Edoa κ. Oscar Ortith εδώ και δύο χρόνια και όσο κι αν προσπάθησαν κι άλλες εταιρείες να τον μιμηθούν, δεν τα κατάφεραν τόσο καλά όσο ο ίδιος.

Τα κεράσια «Glamour», που οπτικά διαφέρουν από τα συνηθισμένα μόνο στο μέγεθος, παράγονται και φέτος σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων που καλύπτουν πάνω από 50.000 τετραγωνικά και η παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τους 75 τόνους.

Χωρίζονται σε δύο βασικά μεγέθη, το μικρό και το μεγάλο, από 22 χιλιοστά μέχρι 32, οι παραγωγοί τους ισχυρίζονται ότι είναι μοναδικά στη γεύση και την ποιότητα τους, ενώ η τιμή τους πιάνει από 20 έως 110 ευρώ το κιλό, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα υψηλότερο κόστος από τη συνηθισμένη παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά που τα απορροφά κυρίως είναι η ρωσική, ενώ στην Ισπανία όπου παράγονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η ζήτηση είναι μικρή λόγω της κρίσης…

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης