Βάζουν μέσα 500.000 ευρώ το μήνα, τα δημοσιογραφικά ταμεία, για να καλύψουν επιδόματα ανεργίας των δημοσιογράφων της ΕΡΤ όπως και τις δαπάνες για την περίθαλψη τους.

Το καινούργιο κατόρθωμα του αρμόδιου υφυπουργού δημόσιας τηλεόρασης Π. Καψή καταγγέλθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ).

Όπως κατήγγειλε ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης, η ΕΡΤ, ως εργοδότης δεν έχει κάνει καταβολές στο λογαριασμό ανεργίας των δημοσιογράφων. 
Παρ’ ολ’  αυτά το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ , πολύ σωστά καταβάλλει επιδόματα στους συναδέλφους και ορθώς ο ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει να καλύπτει την περίθαλψη τους.

Μόνο που οι διοικήσεις των δύο ταμείων θα έπρεπε να έχουν στείλει το λογαριασμό στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ήδη θα έπρεπε να έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά κονδυλίων (πχ από ΟΑΕΔ, ΔΛΟΕΜ κλπ)

Στην περίπτωση του ταμείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων -επισήμανε το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ Κώστας Ντελέζος – το υπουργείο Εργασίας υποχρεώθηκε να διαθέσει σχετική πίστωση.

Στην ομιλία του αποκάλυψε επίσης τις υπόγειες διαδρομές, για διαρροές μεγάλων ποσών αγγελιοσήμου από τα δημοσιογραφικά ταμεία.  Στη συνάντηση εκτός από τα προεδρεία και τους εκπροσώπους των ενώσεων συντακτών από όλη την χώρα παραβρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Γ. Αντωνοπούλου και ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Π. Σόμπολος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μ. Αντωνιάδου, μετά τις σχετικές παρεμβάσεις της ΚΕΔ, δεσμεύτηκε να αποσταλεί την Δευτέρα σχετικό έγγραφο στις διοικήσεις των ταμείων καθώς και στην Κυβέρνηση.

Προβλήματα που προκαλούνται ήδη στα ασφαλιστικά ταμεία επισήμαναν με παρεμβάσεις τους οι πρόεδροι των ενώσεων συντακτών Πελοποννήσου Κ. Κορτέσης, Θεσσαλίας Γ. Πέτρου, περιοδικού τύπου Θ. Μπερεδήμας, το μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και π. Αντιπρόεδρος Ν. Νταουντάκη.

Σημειώνεται ότι το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων από την κυβερνητική αυθαιρεσία στην ΕΡΤ και τα οποία πρέπει να καλυφθούν από την κυβέρνηση είναι:

-για επιδόματα ανεργίας και περίθαλψη 5.000.000 ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-για απώλειες ασφαλιστικών εισφορών λόγω παρανόμων ομαδικών απολύσεων 2.000.000 ευρώ το χρόνο.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσης ότι οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στην «ΔΤ» παραμένουν στην ουσία ανασφάλιστοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης