Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, κάνοντας ένα διάλειμμα από το ράλι που κατέγραψαν στο τρίτο τρίμηνο του έτους, το οποίο έληξε την Παρασκευή, με άνοδο της τάξεως του 20%.

Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ υποχωρεί κατά 14 σεντς ή 0,3%, στα 51,53 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο σημείωσε τα ισχυρότερα κέρδη του σε επίπεδο τριμήνου από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιανουάριο.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου Brent λήξης Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 23 σεντς ή 0,4%, στα 56,56 δολάρια το βαρέλι.

Την Παρασκευή, το Brent λήξης Νοεμβρίου έκλεισε 13 σεντς υψηλότερα στα 57,54 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη της τάξεως του 20% στο τρίτο τρίμηνο, το μεγαλύτερο κέρδος σε πέντε τρίμηνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν η μεγαλύτερη άνοδος τρίτου τριμήνου από το 2004.

Το συμβόλαιο έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και κατέγραψε την πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο και το μεγαλύτερο σερί θετικών εβδομάδων από τον Ιούνιο του 2016.

Τα κέρδη του μαύρου χρυσού στηρίχθηκαν και στην αναμενόμενη ζήτηση από τους Αμερικανούς για τα διυλιστήρια που συνεχίζουν τις εργασίες τους έπειτα από τερματισμό των λειτουργιών λόγω του τυφώνα Harvey, αλλά η ταχεία επανέναρξη της παραγωγής σχιστόλιθου θα μπορούσε να βλάψει τις τιμές.

Τα hedge funds και άλλοι διαχειριστές χρημάτων αύξησαν την τελευταία εβδομάδα τις καθαρές θέσεις τους στα futures και τα options του πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής εμπορικών συναλλαγών των εμπορευμάτων (CFTC).

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης