Έντονες αντιδράσεις πυροδοτούν οι πληροφορίες για το λόμπινγκ, στο οποίο επιδίδεται ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, στις Βρυξέλλες, προωθώντας την ιδέα της βαθύτερης ενοποίησης.

Ο ουγγρικής καταγωγής ακτιβιστής επενδυτής φέρεται συναντήθηκε στις 14 Νοεμβρίου με τον Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να συζητήσουν «την βαθύτερη ολοκλήρωση στη ζώνη του ευρώ».
Όπως μεταδίδει το Reuterse αυτό προκύπτει από μέρος του ημερολογίου του Κερέ, που είδε το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη συνάντηση φέρεται να ζήτησε ο 87χρονος Σόρος, ενώ παρών ήταν ακόμη ένας αξιωματούχος της ΕΚΤ αλλά και εκπρόσωπος ενός hedge fund.
Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι συζητήθηκαν εκτενώς η ιδέα για ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης και ίδρυση υπουργείου Οικονομικών στη νομισματική ένωση.

«Πιστεύω ότι ο κ. Σόρος δεν νομιμοποιείται να εργαλειοποιεί την ΕΚΤ για τους δικούς του πολιτικούς στόχους» έσπευσε να σχολιάσει ο Μπερντ Λούκε, Γερμανός Ευρωβουλευτής. Έντονη δυσφορία εξέφρασαν και άλλοι Ευρωοβουλευτές, ειδικά χωρών, που αντιτίθενται σε ταχεία βήματα ενοποίησης.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε πως οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν απλώς ορισμένες πρωτοβουλίες για την ενοποίηση της Ευρωζώνης και δεν έξιξαν ζητήματα νομισματικής πολιτικής ή το Brexit. Πρόσθεσε δε ότι η ΕΚΤ δεν έχει λόγο στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις της νομισματικής ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης