Ράλι καταγράφει η σουηδική κορόνα μετά τις δηλώσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας για μια ισχυρή εγχώρια οικονομία και ενδεχόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων προτού ξεκινήσει τη διαδικασία σύσφιγξης η ΕΚΤ.

Στα πρακτικά της συνεδρίασης της Riksbank στις 19 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Stefan Ingves, δήλωσε ότι η Σουηδία οδηγείται πιο κοντά στο σημείο όπου η νομισματική πολιτική αναμένεται να αλλάξει κατεύθυνση, με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων να είναι στα χαρτιά για τα μέσα του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορόνα ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση των πρακτικών, με το ευρώ να βυθίζεται 0,7% σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 9,7555 κορόνων σε σχέση με τις 9,8247 κορόνες την Τρίτη.

«Η οικονομική δραστηριότητα στη Σουηδία είναι πολύ καλή. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι λαμβάνουμε βοήθεια από τη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Τόσο το παγκόσμιο εμπόριο όσο και η βιομηχανική παραγωγή αναπτύσσονται και η εμπιστοσύνη για το μέλλον είναι υψηλή» δήλωσε ο Ingves, σύμφωνα με τα πρακτικά.

«Η πρόβλεψη της Riksbank βασίζεται στην υπόθεση ότι αναφορικά με την εξέλιξη της ανάπτυξης του πληθωρισμού και των πόρων στη Σουηδία θα πρέπει να είναι δυνατό να ξεκινήσει η αύξηση της πολιτικής των επιτοκίων πριν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκιά της» τόνισε ο Ingves.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης