Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ιαπωνία αποτελούν με αυτή τη σειρά τις πρώτες τρεις εξαγωγικές αγορές σαμπάνιας, της οποίας οι πωλήσεις το 2017 κατέγραψαν έναν κύκλο εργασιών 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ανακοίνωσε η Διεπαγγελματική Επιτροπή Καμπανίτη Οίνου.

«Η επίδοση αυτή οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών» αφρώδους οίνου από την Καμπανία που αντιπροσωπεύουν «2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση 6,6% σε σχέση με το 2016», ανακοίνωσε η Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ διατηρούν τη θέση της «υπ΄αριθμόν ένα εξαγωγικής αγοράς από την άποψη της αξίας» με πωλήσεις που έφθασαν τα 586 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Ακολουθεί η Βρετανία και η τριάδα συμπληρώνεται από την ισχυρή αύξηση της ιαπωνικής αγοράς όσον αφορά την αξία (+21,3%) καθώς και τον όγκο (17,6%).

«Η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν» είναι νέες ισχυρές αγορές για τον αμπελοοινικό κλάδο της Καμπανίας, ενώ «τα αποτελέσματα της Νότιας Κορέας είναι επίσης αξιοσημείωτα (+39,5% από την άποψη της αξίας)» με αγορές που ξεπερνούν «για πρώτη φορά το ένα εκατομμύριο φιάλες», ανέφερε η Επιτροπή Καμπανίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2017, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στα 307,3 εκατομμύρια φιάλες, σημειώνοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το 2016″, σύμφωνα με το διεπαγγελματικό όργανο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης