Το ευρώ αγγίζει νέο χαμηλό ενός μηνός σήμερα, καθώς η συνεχιζόμενη ανάκαμψη του δολαρίου και η αντίδραση στις γερμανικές εκλογές ενθάρρυναν τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν τα κέρδη σε ένα από τα καλύτερα trades της αγοράς συναλλάγματος φέτος.

Έχοντας κερδίσει πάνω από 14% φέτος, το ενιαίο νόμισμα έχει υποχωρήσει σχεδόν 3% από τότε που άγγιξε την κορυφή του Ιανουαρίου του 2015 και το 1,2092 έναντι του δολαρίου νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν εκ νέου τις προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων των ΗΠΑ το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγορές futures εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα ανόδου των επιτοκίων των ΗΠΑ μέχρι τον Δεκέμβριο σε ποσοστό έως και 70%, σε σύγκριση με λιγότερο από 20% πριν από ένα μήνα, και τα σχόλια της επικεφαλής της Fed Janet Yellen χθες έχουν ενισχύσει αυτά τα στοιχήματα.

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% στα 1,1747 δολάρια στις πρώτες συναλλαγές, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου. Έχει υποχωρήσει πάνω από 1,5% αυτή την εβδομάδα έναντι του σημαντικά αναζωογονημένου δολαρίου.

Το ευρώ υποχωρεί και έναντι άλλων νομισμάτων, χτυπώντας χαμηλό 10 εβδομάδων έναντι της βρετανικής στερλίνας και χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του ελβετικού φράγκου στο 1,14075.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επενδυτική ψυχολογία γύρω από το ευρώ υπονομεύθηκε από την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος και την πτώση των παραδοσιακών κομμάτων στις εκλογές της Γερμανίας.

Σημαντική για τις αγορές συναλλάγματος σήμερα θα είναι η ανακοίνωση του φορολογικού σχεδίου από την αμερικανική κυβέρνηση και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης