Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν εκ νέου σήμερα, λόγω των ανησυχιών ότι οι περικοπές της παραγωγής από μεγάλες χώρες-εξαγωγείς του κόσμου μπορεί να μην είναι αρκετές για να περιορίσουν την υπερπροσφορά που χτυπά την αγορά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Το αργό πετρέλαιο Brent διαμορφώνεται 40 σεντς το βαρέλι χαμηλότερα και στα 51,59 δολάρια, μετά από ελαφρά άνοδο κατά 14 σεντς τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ΗΠΑ, το ελαφρού αργό WTI υποχωρεί κατά 20 σεντς στα 49,60 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να επεκτείνουν τη μείωση της παραγωγής μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018, εννέα μήνες περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η συνολική παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και άλλους παραγωγούς θα διατηρηθεί κοντά στα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κάτω από το επίπεδο που διαμορφώνονταν στα τέλη του περασμένου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, οι περικοπές δεν έχουν ακόμη δείξει κάποια πειστική επίπτωση στην παραγωγή και οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί από την ημέρα της ανακοίνωσης της επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

Μέρος του προβλήματος είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η παραγωγή σχιστολιθικού ανθεί.

Στις ΗΠΑ, οι drillers έχουν προσθέσει εξέδρες για 19 συνεχόμενες εβδομάδες και φτάνουν τις 722, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με την Baker Hughes.

Η Goldman Sachs μείωσε τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς η μείωση του κόστους παραγωγής των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει την προσφορά για τα επόμενα χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης