Έρευνα για την υπόθεση “παραβίασης” 50 εκατ. λογαριασμών του Facebook διεξάγει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (Federal Trade Commission – FTC), μετά από τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του τεχνολογικού “κολοσσού”, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζεται, η FTC ερευνά το εάν η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης επέτρεψε στην εταιρεία Cambridge Analytica να αντλήσει στοιχεία κάποιων χρηστών, παραβιάζοντας την πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook έχει βρεθεί στο “στόχαστρο”, έπειτα από την είδηση ότι η Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Σημειώνεται ότι το 2011, στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με τις ομοσπονδιακές Αρχές, μετά από τις κατηγορίες σε βάρος της εταιρείας ότι είχε εξαπατήσει καταναλωτές, αναγκάζοντάς τους να “μοιράζονται” με άλλους χρήστες περισσότερες προσωπικές πληροφορίες από ό,τι επιθυμούσαν, ο τεχνολογικός “γίγαντας” συμφώνησε να ζητάει τη συναίνεση των χρηστών προτού προχωρήσει σε αλλαγές στις ρυθμίσεις για το ιδιωτικό απόρρητο.

Τα παράπονα των χρηστών είχαν έλθει, τότε, στην επιφάνεια, μετά από κάποιες αλλαγές που πραγματοποίησε η εταιρεία στις ρυθμίσεις της, χωρίς να τους ενημερώσει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της FTC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook, λοιπόν, βρίσκεται τώρα στο “μικροσκόπιο” της FTC, καθώς διερευνάται εάν παραβίασε τους όρους της συμφωνίας του 2011. Μάλιστα, εάν η FTC κρίνει ότι το Facebook όντως παραβίασε τους όρους, μπορεί να επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων για κάθε ημέρα παραβίασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης