Το δολάριο οδεύει στο χειρότερο τρίμηνό του σε επτά χρόνια, ανακάμπτοντας σήμερα μόνο οριακά έναντι των μεγάλων νομισμάτων μετά από μια εβδομάδα επιθετικής ρητορικής από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς σχετικά με τον πληθωρισμό, κλονίζοντας τις αγορές συναλλάγματος.

Το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ, ωστόσο υποχωρεί 9% στο τρίμηνο και 2% μόνο αυτή την εβδομάδα, ενώ πτώση σημειώνει και έναντι του γεν κατά 0,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους επενδυτές να έχουν αλλάξει στάση και να αποτιμούν πλέον αυξήσεις των επιτοκίων κατά τους επόμενους μήνες από ορισμένες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, τα οικονομικά στοιχεία και οι συνεδριάσεις πολιτικής κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι κρίσιμες.

Λόγω της ανάκαμψης του πετρελαίου, το καναδικό δολάριο υποχωρεί κάτω από το 1,30 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν με 70% την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων στις 12 Ιουλίου.

Μαζί με τα στοιχεία για την ανάπτυξη, οι καναδικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της RBC, επεσήμαναν την ανάγκη η Τράπεζα του Καναδά να επιβεβαιώσει τη θετική ρητορική των αξιωματούχων της το τελευταίο δεκαπενθήμερο, για να μπορέσει το δολάριο του Καναδά να διατηρήσει τα κέρδη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα έχει επίσης ξεπεράσει το 1,30 έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα και σήμερα σταθεροποιείται γύρω από αυτό το επίπεδο, με τις πιθανότητες μιας αύξησης των επιτοκίων μέχρι το Δεκέμβριο να διαμορφώνονται στο 70%.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης