Moναδική χαρακτήρισε τη συγκυρία που διαμορφώνεται για το γύρισμα της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θ. Μητράκος.

Μιλώντας 11ο Red Business Forum, “Bridging the Gap”, υποστήριξε ότι πρέπει από κοινού όλες οι πλευρές, γρήγορα και συντονισμένα να λειτουργήσουν προς την ίδια κατεύθυνση της αξιοποίησης της θετικής συγκυρίας που διαμορφώνεται, μετά την επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος, με άξονες την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι παρόλο που οι συνθήκες στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον να είναι καλύτερες από ό,τι ήταν έξι μήνες ή ένα χρόνο πριν, οι κίνδυνοι παραμένουν υπαρκτοί. Η προσφυγική κρίση και το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις άμεσες προκλήσεις, ενώ μια ενδεχόμενη μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα μπορούσε να επιβαρύνει δυσανάλογα τις ευάλωτες χώρες, όπως η Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης