Τρεις αλλαγές που φαίνεται να ικανοποιούν πλήρως τα αιτήματα που είχε θέσει κατά τη διπλή επίσκεψή του τον Μάρτιο στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Gazprom Αλεξέι Μίλερ συμπεριελήφθησαν στο τελικό κείμενο της σύμβασης πώλησης της ΔΕΠΑ που δόθηκε προ ημερών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Πρώτη και σημαντικότερη, η απάλειψη του όρου περί κατάπτωσης υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής (ίσης με το 20% της δεσμευτικής προσφοράς) που οφείλει να καταβάλει ο πλειοδότης, εφόσον για κάποιον λόγο δεν του κατακυρωθεί ο διαγωνισμός. Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην εξασφάλιση από το ΤΑΙΠΕΔ ότι εγγυάται εκείνο μέχρι και την ημέρα των προσφορών για τα χρέη των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών προς τη ΔΕΠΑ απέναντι σε κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς. Η τρίτη αλλαγή είναι ότι, σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή, ακυρώνεται η όποια συμφωνία με τον αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες αυτές και ειδικά το θέμα της εγγυητικής επιστολής, υπήρξε παρέμβαση τις τελευταίες ημέρες προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του Ταμείου να επιλυθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες γύρω από τον διαγωνισμό και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επενδυτών.

Πηγή: Tα Νέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης