Το ευρώ επιχείρησε να παραμείνει πάνω από το επίπεδο των $1,2200, μετά την επιτυχημένη δημοπρασία 3ετών ομολόγων στην Ιταλία με μέση απόδοση 4,65% από 5,30% αντίστοιχης προηγούμενης και με μεγαλύτερο δείκτη κάλυψης 1,73, στο ανώτερο εύρος του στόχου (άντλησε 3,5 δισ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s υποβάθμισε την Ιταλία κατά δύο βαθμίδες σε Baa2, προειδοποιώντας για νέα υποβάθμιση. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ξεπερνά και πάλι το 6%, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των επενδυτών γύρω από την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να ακολουθεί την άνοδο των μετοχών προς τα 87,00 δολάρια/βαρέλι, αφού η αγορά έχει λάβει θετικά μηνύματα από τα σημερινά, εντός των εκτιμήσεων, μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα. Ο χρυσός βρίσκει στήριξη λόγω και της αποδυνάμωσης του δολαρίου και ξεπερνά τα 1.580 δολάρια/ουγγιά. Η άνοδος των εμπορευμάτων στηρίζει και τα commodity currencies, τα οποία σημειώνουν τις καλύτερες αποδόσεις έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Στην υπόλοιπη αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία USDJPY καταγράφει ελάχιστες μεταβολές στην περιοχή του 79,20, ενώ η ισοτιμία GBPUSD διαπραγματεύεται κοντά στο 1,5450.

Στη συνέχεια, το αμερικανικό οικονομικό ημερολόγιο περιλαμβάνει την αρχική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan, με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για οριακή βελτίωση από τα χαμηλά 6 μηνών του Ιουνίου. Σήμερα ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου η JPMorgan και η Wells Fargo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης