«Λανθασμένες» χαρακτηρίζει τις συζητήσεις περί νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Γιεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.
Ο κ. Άσμουσεν υποστηρίζει ότι με το πρόγραμμα επαναγοράς θα γίνει σημαντική μείωση του χρέους, ενώ επισημαίνει ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Στην ίδια συνέντευξη, ερωτώμενος εάν το ευρώ κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της Γαλλίας, ο κ. Άσμουσεν απαντά κατηγορηματικά αρνητικά. «Αποκλείεται. Έχουμε όλοι μεγάλο συμφέρον για μια οικονομικά ισχυρή και υγιή Γαλλία. Διαφορετικά, η νομισματική και οικονομική ένωση δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζουν και οι Γάλλοι- είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, σημειώνει ότι η κυβέρνηση Μόντι πέτυχε πολλά σε σύντομο χρόνο και κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εξουσία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζει: «Όποιος κυβερνήσει την Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να ακολουθήσει μετά τις εκλογές αυτή την πορεία με την ίδια σοβαρότητα».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης