Η ενίσχυση του ρόλου των πέντε μεγαλύτερων αναπτυσσόμενων χωρών του πλανήτη (BRICS) στα κέντρα αποφάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί τη βασική προϋπόθεση προκειμένου να… ανοίξει η «κάνουλα» προς τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, μετέδωσε το Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας ξεκαθάρισε την Πέμπτη πως το ΔΝΤ θα πρέπει να έχει περισσότερο λόγο στα «πράγματα» σχετικά με τους όρους κάτω από τους οποίους θα χορηγούνται τα πακέτα βοήθειας σε χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε στην οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ καθώς υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που δεν έχουν εκπληρωθεί από τις χώρες, κυρίως σε ό, τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», εξήγησε ο Guido Mantega.

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως το ΔΝΤ θα πρέπει να δώσει περισσότερη δύναμη στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της BRICS (Ρωσία, Βραζιλία, Ν. Αφρική, Ινδία, Κίνα) προκειμένου να ανάψει το «πράσινο» φως για επιπλέον χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, χρειάζονται τουλάχιστον 400 δισ. δολάρια προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ευρωζώνη. Μέχρι στιγμής η Ευρώπη και η Ιαπωνία έχουν δεσμευτεί για την χορήγηση 320 δισ. δολαρίων, με το ΔΝΤ να ελπίζει σε ένεση ρευστότητας από τη BRICS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ικανοποιημένη από την απόφαση της Ιαπωνίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 06:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης