Με τα μεγαλύτερα κέρδη του τελευταίου μήνα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να δείχνει την ικανοποίησή της με τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία εμφανίζουν την οικονομία να ανακάμπτει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 18.191,11 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,17% στις 5.003,55 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,35% στις 2.116,09 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Salesforce.com σημείωσε απώλειες 2,8%, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Microsoft δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της.

Στον αντίποδα, η AOL σημείωσε κέρδη 10%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 34 σεντς ανά μετοχή, ήτοι κατά δύο σεντς υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν από τα έσοδα των διαφημίσεων σε βίντεο και κινητή τηλεφωνία.

Στο +4% βρέθηκε η Visa, με αφορμή δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του πρώην ευρωπαϊκού βραχίονά της, έναντι 20 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η κατασκευαστική Martin Marietta Materials ενισχύθηκε κατά 3%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών. Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας έδειξαν ότι η απασχόληση στον κλάδο των κατασκευών σημείωσε σημαντική αύξηση, προμηνύοντας συνέχιση της βελτίωσης της δραστηριότητας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ ανέκαμψε τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε χαμηλό σχεδόν επτά ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 5,4%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης