Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι προηγμένες οικονομίες βελτιώνονται και οι αναπτυσσόμενες προσαρμόζονται στην μείωση του αμερικανικού προγράμματος τόνωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής Bertrand Badre.

«Μην αναμένετε σημαντικές αλλαγές στις προβλέψεις», δήλωσε ο Badre σε συνέντευξή του από τη Σιγκαπούρη, πριν από το επόμενο παγκόσμιο update αυτό το μήνα. «Νομίζω ότι δεν θα αλλάξουμε σημαντικά τις εκτιμήσεις μας για την ανάπτυξη παγκοσμίως, αλλά το rebalancing συνεχίζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι το πιστωτικό ίδρυμα τον Ιανουάριο ανέμενε ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3,2% φέτος, σε σχέση με την εκτίμηση (Ιούνιο του 2013) για 3%. Τα αναπτυγμένα κράτη τα πηγαίνουν καλύτερα παρά το ότι το αμερικανικό ΑΕΠ έχει επηρεαστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τον χειμώνα, ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει χαμηλό πληθωρισμό, τόνισε ο Badre.

Οι αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδονησία έχουν λάβει μέτρα μεταξύ των οποίων η αύξηση των επιτοκίων και η μείωση των επιδοτήσεων για καύσιμα, για να αντιμετωπίσουν την επίδραση του tapering.

«Όσο οι χώρες αρχίζουν να αντιδρούν, τόσο η κατάσταση τώρα είναι πολύ καλύτερα διαχειρίσιμη. Δεν τη διαχειρίστηκαν όλοι κατάλληλα, αλλά τουλάχιστον τα πράγματα τώρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο Badre.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης