Δεν ξεπουλούμε όσο όσο τη Cyta, δηλώνει σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Σημερινή», ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta Χρήστος Πατσαλίδης.

Στην ίδια συνέντευξη διαβεβαιώνει τόσο το προσωπικό, αλλά και όσους τάσσονται εναντίον των αποκρατικοποιήσεων, ότι στόχος δεν είναι να ξεπουληθούν οι κρατικές επιχειρήσεις και κυρίως η Cyta όσο όσο, αλλά η διασφάλιση της αποδοτικότητας και η αύξηση της αξίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η γρήγορη αξιολόγηση της λειτουργίας και της οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού, η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του και η εκτίμηση της εμπορικής του αξίας, ώστε να ετοιμαστεί το σχέδιο ενίσχυσης της Εταιρικής Διακυβέρνησής του.

Με το Σχέδιο Εθελούσιας Αφυπηρέτησης, εξηγεί, θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για τη Cyta, καθώς με την αποχώρηση μεγάλου αριθμού προσωπικού μειώνεται σημαντικά το εργατικό κόστος.

«Με την εφαρμογή του Σχεδίου αναμένεται ότι θα αφυπηρετήσουν 550-600 μέλη του προσωπικού με εξοικονομήσεις σε €366,4 εκ. σε τρέχουσες αξίες για τη διετία 2014 – 2015. Το κόστος υλοποίησης του Σχεδίου, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους στο Σχέδιο Σύνταξης, αναμένεται να ανέλθει στα €102,9 εκ. Το συνολικό όφελος για την τριετία θα είναι €263,5 εκ. Η περίοδος αναπλήρωσης του κόστους θα είναι 16 μήνες, καθώς οι 550-600 θέσεις που θα κενωθούν, θα καταργηθούν με την αφυπηρέτηση του προσωπικού. Με την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Σχεδίου θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αποχώρηση 150 άτομα και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση αποχώρησης άλλων 200 ατόμων. Κατά την τρίτη φάση υπολογίζεται η έξοδος 200 εργαζομένων. Το Σχέδιο αποτελεί μια στρατηγική λύση της Cyta στο νέο περιβάλλον και από αυτό θα εξαρτηθεί ο σχεδιασμός του Οργανισμού για μείωση του εργατικού κόστους, εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση και παροχή βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε φθηνότερες τιμές» εξηγεί ο κ. Πατσαλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από: Σημερινή, sigmalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης