«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποχρέωση με την απειλή προστίμων απόκτησης ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) από όλους τους φορολογουμένους προκειμένου δήθεν να τους κοινοποιούνται ηλεκτρονικά κατασχετήρια» τονίζει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας («Πρώτο Θέμα»).

«Μάλιστα, και με δεδομένη πλέον την ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, αλλά και γενικότερα των συναλλαγών μεταξύ εφοριών και φορολογουμένων (κάτι που φάνταζε αδιανόητο πριν λίγο καιρό, όταν οι πολίτες ταλαιπωρούνταν σε ουρές ταχυδρομείων και εφοριών), όλοι οι φορολογούμενοι έχουν, ήδη, πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο TAXISnet» προσθέτει το ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό μας καθιστά ως μία από τις πιο σύγχρονες φορολογικές διοικήσεις στον συγκεκριμένο τομέα, με το 97% όλων των δηλώσεων να γίνεται ηλεκτρονικά το 2013» επισημαίνει.

«Η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας, μέσα σε αυτά και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι μια συνεχής υποχρέωση των φορολογουμένων, ενώ πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά χωρίς ταλαιπωρία, είτε από τους ίδιους τους φορολογουμένους είτε από τους λογιστές τους. Βεβαίως και δεν τίθεται θέμα προστίμου “επειδή κάποιος δεν έχει email”, όπως ανακριβώς διακινείται» διευκρινίζει το Υπουργείο Οικονομικών.

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να προχωρά με ενέργειες που απλοποιούν τις διαδικασίες, μειώνουν τη γραφειοκρατία και κάνουν την επικοινωνία με τους πολίτες αμεσότερη. Εξάλλου, κάθε τέτοια πρωτοβουλία του στέφθηκε από επιτυχία και αγκαλιάστηκε από αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία: τους φορολογούμενους πολίτες» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης