Την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος Fitch, ενώ παραμένουν «αρνητικές» οι προοπτικές του γαλλικού αξιόχρεου, με ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισής του στη διάρκεια του επομένου έτους.

Σύμφωνα με τον οίκο, παρατηρείται σταδιακή χαλάρωση «του ρυθμού και του μεγέθους των οικονομικών μεταρρυθμίσεων». Επιπλέον, η προωθούμενη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας αποτελεί, όπως αναφέρει η Fitch, μια «αποφασιστική ένδειξη» σε ό,τι αφορά στον στόχο μείωσης του ελλείμματος και της εξέλιξης της κρίσης του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος εκτιμά ακόμη ότι «άλλες χώρες της Ευρωζώνης με αξιολόγηση ΑΑΑ», όπως η Γερμανία, «αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικούς δημοσιονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κρίση στην περιοχή, αλλά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Γαλλίας είναι σημαντικότερα και θέτουν την αξιολόγηση (της χώρας αυτής) σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι τις δικές τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει ήδη χάσει το «τριπλό Α» από τη Moody΄s, η οποία την κατέταξε στο επίπεδο «Aa1» σε συνδυασμό με αρνητικές προοπτικές, αλλά και από τη Standard and Poor΄s, η οποία την κατέταξε στο επίπεδο «AA+» με αρνητικές προοπτικές.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης