Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έδωσε διορία μέχρι και τις 30 Απριλίου για να παρουσιάσουν οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής τους ενίσχυσης.

Από το μεσημέρι της Τέταρτης στελέχη των δύο ομίλων παρουσίασαν τα σχέδιά τους για τη συγκέντρωση του ελάχιστου 10% στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου και πλέον προχωρούν στις απαραίτητες επιχειρηματικές πράξεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 16.00 ξεκίνησε τις εργασίες του το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο είχε διακοπεί χθες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του σώματος των μετόχων στις 29 Απριλίου, οπότε αναμένεται να εξασφαλιστεί η από το νόμο απαιτούμενη απαρτία.
Από την άλλη πλευρά το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε την Τρίτη τη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της για τις 30 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει την αναλογία των εκδόσεων νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών για την άντληση 5,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΧΣ είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή να περιμένει το τελικό σχέδιο που θα παρουσιάσουν οι διοικήσεις των δύο τραπεζών μέχρι τις γενικές τους συνελεύσεις στο τέλος αυτού του μήνα.

Πηγές από τις δύο τράπεζες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το εγχείρημα, τη στιγμή που στο χρηματιστήριο οι μετοχές τους εμφανίζουν εντυπωσιακά κέρδη έως και 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το kerdos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης